Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

 

Duminica a 2-a a Sfintelor Paşti

A Sf. Apostol Toma

Duminica, 7 Aprilie 2024
 
Second Paschal Sunday
00
St Thomas Sunday

Sunday, April 7th,  2024

Sfântul Rozar – 12.15 – Holy Rosary
Sfânta Spovadă – 12:15 pm – Reconciliation

Sfânta Liturghie – 12:45 pm – Divine Liturgy

Buletinul Duminical / The Sunday’s Bulletin:  

Hristos a înviat!

Este salutul de bucurie al Bisericii, salut ce ne gaseste pe toti uniti in iubirea adusă de Învierea Mantuitorului pentru mantuirea de păcatele noastre. 

Incepand din ziua Învierii până la Înălțarea Domnului creștinii folosesc această formulă în care spunem Hristos a Înviat! iar răspunsul este Adevărat a înviat. Trăim o bucurie a unității de credință pe care ne-o dorim cu toții. În perioada pascală creștinii catolici, ortodocși și reformați folosesc adesea, în special în limba română, acest salut. 

Când se încheie perioada pascală formula de salut între credincioși și pe care se cuvine să o spunem și altora (fiind mica noastră formă de mărturisire de credință) este Lăudat să fie Isus! iar răspunsul pe care îl oferim este În vecii vecilor, Amin! 

Sunt si alte tradiții in care uneori cu ocazia diferitelor sărbători împărătești și tradiții locale sunt tot felul de alte forme de salut. Ele fac parte din bogăția și diversitatea credinței. Formule de genul Hristos s-a înălțat! sau Hristos s-a născut! sunt adesea întâlnite. Un salut ce trebuie menționat este salutul destul de cunoscut în Biserica Ortodoxă în care se folosește formula Doamne ajută! răpunzându-se cu aceeași formulă.