Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

DONATII

Donatii Traditionale Propuse
Proposed Customary Offering

Credinciosii parohiei
Parhish members

Alti*
Others

Cununie (exclus Duminica)
Wedding (Sundays excluded)

$300

$400

Inmonmartare (de la biserica)
Funerals (at Church)

$300

$400

Sfestania – Sfintirea Casei
House Dedication

$100

$200

Botez (date marcate (B) in calendar)
Baptism (market (B) in our calendar)

$100

$200

Parastas (date marcate (P) in calendar)
Memorial Service (marked (P) in our calendar)

$25

$50

Botezuri sau parastase in alte zile decat cele programate
Baptism or Memorial Service on other days

+$300

*Cu acordul parohului propriu
With the permission of their pastor

Toate aceste donatii pot fi facute Duminica dupa Sf.Liturghie la membrii comitetului Administrativ-Financiar si sunt deductibile de la impozit. Cifrele sunt orientative.

Colecta speciala de hram (persoana adulta) Parish Feast special Collection (adult person)

$100

Planul de donații pre-autorizate

Iubiți credincioși mai jos voi încerca o prezentare a Planului de donații pre-autorizate implementat cu ajutorul Arhidiecezei romano-catolice din Toronto. Articolul este traducerea prezentării programului făcută credincioșilor în parohiile romano-catolice.

După cum bine știți cu toții, în vremurile de început ale Bisericii, enoriașii ofereau primele roade ale gospodăriei lor – vin, pâine și chiar animale ca să ajute preoții și pe cei săraci. Cu trecerea timpului și dezvoltarea comerțului, enoriașii au început să ofere monede și apoi bani de hârtie, iar ulterior s-au scris cecuri. Și undeva de-a lungul acestui proces, am început sa folosim cutiile anuale cu plicuri. Deci, precum vedeți… donarea pre-autorizată este dezvoltarea firească și normală a acestui proces pentru a sprijini Parohia. Este simplu – transferul electronic al ofertei personale din contul d-voastră bancar în contul parohiei la datele specificate.

Donația pre-autorizată NU este o altă colectă ci este pur și simplu o nouă modalitate de a oferi donația pe care ați avut de gând să o faceți oricum. Pentru enoriași, donația pre-autorizată este o simplificare a modului în care donația poate fi făcută.

De asemenea, in acest fel, chiar dacă suntem plecați din oraș sau in imposibilitate de a veni la Liturghie din cauza vremii, in timpul iernii, sau atunci când suntem bolnavi, sau pentru orice alt motiv, suntem siguri că putem continua să sprijinim Parohia noastră.

Pentru Parohia noastră beneficiile donației pre-autorizate sunt importante. Donația pre-autorizată oferă parohiei un flux stabil de venituri din care se pot planifica plățile cheltuielilor operaționale. Donația pre-autorizată rezolvă problema de goluri ȋn colectă pe timpul lunilor de vară și a concediilor. Donația pre-autorizată scade, de asemenea, necesitatea de numărare manuală și volumul de prelucrare a colectelor de la Sfânta Liturghie.

În rândurile care urmează vom încerca să răspundem unor probleme ridicate de implicarea ȋn acest program:

– Unii dintre enoriași sunt ezitanţi la idea de a oferi Parohiei informații bancare. Cecurile pe care le folosim pentru a plăti pentru diferite servicii conțin deja informațiile referitoare la contul nostru bancar. Cecurile au numărul de cont, numele d-voastră, numele soției și adresa d-voastră, și de asemenea semnătura. Deci, toate aceste informații cu caracter personal sunt deja incluse ȋn cecurile dumneavoastră. Singurele lucruri de care aveți nevoie pentru a vă ȋnscrie ȋn programul de donație pre-autorizată sunt un cec necompletat pe care se scrie void, precum și completarea unui formular.

– Alte persoane se ȋntreabă, dacă situația lor se schimbă, ar putea fi greu să se retragă din programul de donație pre-autorizată. Acest lucru se poate rezolva ȋntr-un mod simplu – e nevoie doar de o cerere de renunțare la program.

Plicurile colorate din seturile din cutie pentru colecte speciale nu sunt incluse ȋn donația pre-autorizată. Cei dintre dumneavoastră care se vor înrola în planul de donații pre-autorizate le vor folosi ȋn continuare, prin acest plan fiind acoperite doar donațiile d-voastră pentru colecta duminicală și fondul pentru Biserică. Vă rugăm să continuați să utilizați pe mai departe plicurile din cutia d-voastră, iar pe cele din duminicile normale doar veți nota PAG (acronimul planului de donații pre-autorizate).

Este un bun exemplu, ȋn a continua să folosiți mai departe plicurile de donații, pentru a ȋi ȋncuraja și pe cei din jurul nostru să ajute Parohia și astfel putem fi , de asemenea și ȋnainte de toate, un model de responsabilitate pentru copiii noștri.

Mulți oameni se întreabă, poate, ce sume ar trebui să doneze. La această ȋntrebare nu se poate răspunde, deoarece este o chestiune foarte personală și situația fiecărei persoane este diferită. Cea mai bună sugestie care v-ar putea ajuta este Să-l ȋntrebați pe Dumnezeu. Rugați-vă să vă lumineze. Discutați cu familia d-voastră și decideți cum este mai bine.

Haideți să facem Parohia noastră o prioritate. Acesta este locul unde ne-am sărbătorit cele mai sfinte momente. Biserica este locul unde ne-am căsătorit și unde ne-am botezat copiii. Este locul unde ne spovedim și ne ȋmpăcăm cu Dumnezeu și unde primim Sfânta Ȋmpărtășanie. Tot Biserica este locul de unde sperăm să părăsim această lume pe drumul nostru final spre ȋntâlnirea cu Dumnezeul pe care ȋl iubim.

Sper din toată inima că veți lua ȋn considerare sprijinirea parohiei prin utilizarea donației pre-autorizate, pentru că face cu adevărat o diferență. Ȋn buletinul din această săptămână, veți găsi un formular de înrolare ȋn acest program. Sper că-l veți lua acasă, ȋl veți studia, și veți decide dacă este potrivit pentru d-voastră. Pentru că este important pentru noi toţi să recunoaștem dependența noastră de darurile lui Dumnezeu… tot ce avem sunt daruri pe care ar trebui să le acceptăm cu recunoștință și să le împărțim cu generozitate pentru că și noi “dăruind vom dobândi”.

Să ne amintim că nu suntem doar singurii beneficiari ai darurilor noastre. Noi suntem doar administratori, care au privilegiul de a da înapoi, o parte din timpul nostru, talentul, și comoara primită de la Dumnezeu pentru lucrările și nevoile Bisericii Sale.

Pr. Ionel Maier