Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

*|MC:SUBJECT|*


   BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ   BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION

Duminica a 6-a a Sfintelor Paști
(A Orbului)
Sixth Paschal Sunday
(Of the Blind Man)

14 Mai / May 2023

Sfântul Rozar – 12.15 – Holy Rosary
    Sf. Spovadă – 12.15 – Reconciliation

Sfânta Liturghie
12.45
Divine Liturgy

Buletinul duminical / Sunday bulletin

Rugăciunea Rozariului pe parcursul lunii Mai

Hristos a inviat!

Dragi preoți si credincioși,
Va invitam sa participati in luna Mai care începe Luni, la rugăciunea Sf. Rozar împreună cu credincioșii episcopiei noastre. 
Rugăciunea va fi condusă in fiecare saptamana de unul dintre preoții noștri. Detaliile le aveți atașate la acest email. 
Va așteptam cu drag!
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84374700926?pwd=OGlGeDhOKzdEUkE5YlVJamNQM3dndz09
Meeting ID: 843 7470 0926
Passcode: 896112
Cu consideratie,
Pr. RaduAnunțuri din Comunitatea Românească

Start la înscrieri pentru ”Taberele ARC” 2023 – peste 5 000 de tineri români care trăiesc în afara țării sunt așteptați în șase locații pitorești din România

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, anunță lansarea celei de a XIV-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor și tinerilor români din diaspora și din comunitățile istorice.
“Sunt bucuros că lansăm Programul ”Taberele ARC” pentru anul 2023, derulat sub egida marii personalități a lui Dimitrie Onciul, un proiect pe care echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni îl pregătește cu mult suflet pentru tinerii din afara țării. Am ajuns la cea de a XIV-a ediție, cea mai amplă de până acum, luând în considerare numărul de tineri care vor beneficia de o experiență de neuitat în țara mamă – nu mai puțin de 5000.
Suntem alături de toți românii din diaspora și din comunitățile istorice, dar noua generație are nevoie de o atenție specială. Pentru a păstra vie legătura dintre acești tineri și patrie trebuie să facem tot ce putem să îi învățăm lucrurile importante despre cultura, istoria și tradițiile noastre. Când reușim să facem acest lucru în limba română și în mijlocul peisajelor unice din țară este cu atât mai bine.
Sper ca tinerii să se bucure de perioada pe care urmează să o petreacă în România și de toate activitățile educative, culturale și sportive pe care le-am pregătit pentru ei.
Mulțumesc Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerului Sportului pentru sprijinul acordat în organizarea acestui program”
, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.
Prin intermediul Taberelor ARC, participanții vor lua parte la o serie de activități prin care să redescopere România, să-și exerseze abilitățile de comunicare în limba română și să-și îmbogățească cunoștințele de cultură și civilizație românească.
Taberele ARC 2023 se vor desfășura în perioada iulie –august, în serii consecutive de câte șapte zile, în următoarele locații:

  • Oglinzi, jud. Neamț, în perioada 03 iulie – 21 august 2023;
  • Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 03 iulie – 28 august 2023;
  • •    Sulina, jud. Tulcea, în perioada 03 iulie – 28 august 2023;
  • Codrii de Aramă, jud. Botoșani, în perioadele 03 iulie – 31 iulie 2023 și 14 august- 28 august 2023;
  • •    Căprioara, jud. Hunedoara, în perioada 03 iulie – 07 august 2023;
  • •    Săcelu, jud. Gorj, în perioada, 03 iulie – 07 august 2023.
Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare şi masă pentru toţi participanții din cele șase tabere. De asemenea, DRP va organiza şi va suporta transportul pentru participanţii din comunităţile istorice, precum şi cheltuielile de transport din Bucureşti până la tabere şi retur pentru grupurile participante din diaspora.
Înscrierile românilor din diaspora se pot face până la data de 11 mai 2023, la misiunile diplomatice sau direct la DRP, la următoarea adresă de e-mail taberearc@dprp.gov.ro.
Toate detaliile privind condițiile de înscriere și criteriile de selecție sunt disponibile în anunțul de pe site-ul DRP, aici: https://dprp.gov.ro/web/comunicate/anunt-privind-organizarea-programului-de-tabere-arc-2023-romania/
Pentru locurile alocate participanţilor din comunităţile istorice, înscrierea este realizată cu ajutorul misiunilor diplomatice și al mediului asociativ.
Link info:
https://dprp.gov.ro/web/comunicate/start-la-inscrieri-pentru-taberele-arc-2023-peste-5-000-de-tineri-romani-care-traiesc-in-afara-tarii-sunt-asteptati-in-sase-locatii-pitoresti-din-romania/


www.bunavestire.org
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward