bunavestire
www.bunavestire.org
1 noiembrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, Ontario, M4T 2G2, Canada,
tel. 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

     In scrisoarea noastra de vesti din aceasta saptamana veti gasi urmatoarele subiecte:
    Important:  In duminica saptamanii viitoare, 11 noiembrie vom celebra Sf. Liturghie incepand cu orele 10.30 am.
Preot Emil Jude 
    In fiecare an, la 1 noiembrie de ziua mortilor ne amintim de cei trecuti la cele vesnice dintre cei apropiati noua, din familiile noastre sau prieteni ai nostrii si ne rugam pentru ei. Pentru cei mai multi dintre noi mormintele unde puneam o lumanare sau o floare sunt departe, dincolo de ocean. Cu toate acestea sufleteste, putem fi aproape prin intermediul rugaciunii. Cel mai important lucru pe care il putem face pentru cei plecati dintre noi este sa ne rugam bunului Dumnezeu pentru ca sufletele lor sa se odihneasca in pace.
    Sfanta Liturghie ce o vom celebra duminica 4 noiembrie, o vom oferi lui Dumnezeu in special pentru sufletele celor dragi ce nu mai sunt printre noi. De asemenea la sfarsitul sfintei Liturghii vom oficia randuiala parastasului pentru parastasele ce se vor aduce.
 

  candels
  

  
    In scrisorile noastre de vesti anterioare va informam despre cautarile noastre in privinta unei biserici cat mai potrivite pentru a celebra Sfanta Liturghie. Dupa cum stiti ne-am oprit la biserica Holy Name (Pape/Danforth) unde putem celebra de la ora 1 pm. In cursul saptamanii  trecute am gasit o varianta care pare mai buna din mai multe puncte de vedere, e vorba de biserica Our Lady of Perpetual Help. Mentionam doar cateva: ora de celebrare 12.30, situarea mai centrala a bisericii pentru credinciosii nostrii (St.Clair/Mt.Pleasant) si mai ales marea bunavointa a preotului paroh fata de noi, care dupa cum a spus vrea sa ne ajute cat poate de mult. Trebuie mentionat doar, pentru cei care vin cu metroul ca biserica se afla la 500 m. de mers cu autobuzul (sau pe jos) de la statia de metrou St. Clair Est.
    In acest moment nu suntem in posesia unei fotografii a bisericii dar  o puteti vizita oricand si in interior, fiind deschisa pe timpul zilei. Credem ca e un lucru pozitiv ca avem de ales din mai multe variante pentru ca am vrea sa fie ultima mutare pana cand parohia noastra va avea propria biserica. Sa dea bunul Dumnezeu sa nu fie foarte indepartat acel moment. Pana atunci ramane sa decidem ce vom face in viitorul apropiat, foarte probabil decizia o vom lua duminica 11 nov. Ne puteti spune oricand parerea dumneavoastra si prin e-mail sau telefon.
 

annunciation

 
    Foarte importanta este dupa cum am mai spus educatia pe care o dam copiilor nostrii. Doresc sa va incurajez sa-i educati in spiritul traditiilor noastre, va stau la dispozitie scolile romanesti, de sambata sau alte zile ale saptamanii, din diferite zone. Una dintre ele o puteti gasi la: http://thebans.com/scoala . Stim ca multi dintre dumneavoastra sunteti preocupati de aceasta si este foarte bine, numai sa nu uitam de educatia crestina a copiilor nostri.
    Despre educatia religioasa am discutat in aceasta saptamana la Arhidieceza de Toronto cu ocazia intalnirii cu toti preotii proaspat numiti in parohii. Una dintre problemele care s-au discutat a fost si aceea ca scolile fie catolice, romanesti sau de alt fel nu pot inlocui participarea duminicala la Sf. Liturghie a copiilor impreuna cu parintii lor, neputand substitui in nici un fel Biserica.