03 octombrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, Ontario, M4T 2G2, Canada
tel. 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

   Dupa cum am promis, incercam sa va tinem la curent cu noutatile in ce priveste Biserica noastra. Dorim ca pe viitor sa va putem informa cu regularitate si nu doar ocazional. Din pacate, pentru moment nu poate fi consultata pe internet o pagina de web a parohiei dar cu ajutorul lui Dumnezeu si sprijinul dvs. si acest lucru il vom putea realiza. In acest sens, duminica 7 octombrie dupa Sf. Liturghie dorim sa discutam despre posibilitatea realizarii paginii web (poate chiar website) cu toti cei care doresc si pot sa ne ajute. Daca doriti sa ajutati dar nu puteti veni duminica, va rugam anuntati-ne.
Preot Emil Jude

Icoana Buneivestiri

    Prin Decretul din 31 august 2001 dat de Eminenta sa Arhiepiscopul Aloysius Cardinal Ambrozic, parohia noastra a fost primita in Arhidieceza Romano-Catolica de Toronto, ca urmare a cererii noastre si a Mitropolitului Bisericii noastre Lucian Muresan, facute conform Dreptului Bisericesc. Din momentul primirii, parohia noastra are aceleasi drepturi si indatoriri ca si celelalte parohii din Arhidieceza. In mod concret pentru credinciosii parohiei, aceasta inseamna accesul in invatamantul catolic de toate gradele, in sistemul caritabil, etc.; de asemenea accesul la cimitirele catolice (cand va fi nevoie). In acelasi timp vom contribui si noi, dupa puterile noastre cand vom fi solicitati.
    Trebuie spus ca aceasta primire nu transforma parohia noastra intr-o parohie romano-catolica, noi ramanand in continuare romani de traditie bizantina in unitate cu Roma.
    Multumim bunului Dumnezeu pentru acest mare pas pentru Biserica noastra.

IPSS Mitropolit Lucian Muresan    Pentru ca una din cele mai importante indatoriri ale Bisericii si ale familiei este educatia crestina a copiilor, dupa cum poate stiti, ne preocupam si noi de aceasta. Stim ca pentru unii dintre cei mici Liturghia e mai lunga decat rabdarea lor. Cu toate ca ideal ar fi sa participe impreuna cu parintii de la inceputul pana la sfarsitul Sf. Liturghii, trebuie sa recunostem ca acest lucru e dificil pentru cei mici.
   De aceea am dori sa organizam cu copiii un program de catehizare, in timpul Sf.Liturghii. Este vorba de invatarea prin jocuri si istorioare cu scop educativ a notiunilor elementare de crestinism. Va rugam sa ne ajutati in acest sens cu sfaturi si implicarea pe cat va fi posibil astfel incat micutii nostri sa aiba o experienta placuta in contact cu Biserica.
   Asteptam sugestii si poate acolo unde e posibil si un ajutor in procurarea materialelor pentru catehizare (carti de povesti si de colorat, obiecte gen iconite si medalii pentru a le rasplati eforturile). Daca doriti putem chiar sa punem la punct un program de cantece si poezii pentru un spectacol de Craciun (in viitorul apropiat) si apoi pentru cele mai importante sarbatori de peste an. Cei de varsta scolara si prescolara cu siguranta ar fi incantati de aceasta idee insa va trebui sa incepem pregatirea din timp si sa o facem cu consecventa duminica de duminica.