10 octombrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, Ontario, M4T 2G2, Canada
tel. 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

    In aceasta saptamana  va informam despre: Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor celor care s-au implicat in activitatile parohiei. Cateheza pentru cei mici a inceput sa prinda contur. Gratie realizatorilor www.thebans.com o pagina a parohiei va putea fi consultata la: http://romania.thebans.com/rom/grecocatolica.asp. Pentru moment acolo veti gasi informatii pe care le cunoasteti deja din scrisorile noastre de vesti. In curand va putea fi consultat si website-ul parohiei.
Preot Emil Jude
   Relicvele (moastele) Sfintei Tereza de Lisieux aflandu-se in pelerinaj in lumea intreaga vor traversa Canada incepand din septembrie pana in decembrie anul acesta. Ne putem bucura de roadele spirituale ale intalnirii cu binecuvantatele relicve care vor fi gazduite in Catedrala Romano-Catolica St. Michael din Toronto(200 Church Street), intre orele 7 pm - 9:30 pm. De asemenea vor fi gazduite si in Mississauga la St.Therese Shrine's, sambata de la 9:30 am pana la 9:00 pm si la St.John of the Cross Church, luni 14 octombrie de la 9:00 am la 9:00 pm. Cei care doresc sa afle mai multe despre viata Sfintei Tereza de Lisieux, numita si "Sf.Tereza a pruncului Isus" sau "Mica floare a lui Isus", declarata recent Doctor al Bisericii, sunt invitati sa viziteze www.greek-catholic.ro , pagina http://www.greek-catholic.ro/spiritualitate/sfinti/sfinti.asp?id=17 .

Sf. Tereza de Lisieux

    In ultima perioada gasirea unui loc mai potrivit de celebrare a Sf. Liturghii a fost una din preocuparile noastre principale. Pentru ca in Toronto distantele sunt mari am incercat sa gasim o biserica aflata intr-o zona apropiata de principalele cai de acces (metrou, autostrada) si cu posibilitatea de a celebra la o ora potrivita pentru credinciosi.Tinand cont de acesti factori, analizand mai multe variante ne-am oprit la biserica romano-catolica Holy Name situata aproximativ la intersectia strazilor Pape si Danforth unde vom putea celebra incepand de la ora 1:00 pm. Sau putem celebra in continuare de la 12:30 pm in biserica slovaca greco-catolica.
    Duminica dupa Sf.Liturghie vom hotara cu totii ce vom face pe viitor. Trebuie sa ne gandim foarte bine si sa luam decizia cea mai buna. In cazul in care nu veti putea veni duminica la Sf.Liturghie si aveti o opinie in aceasta privinta va rugam sa ne contactati fie telefonic, fie prin e-mail.

Biserica Holy Name