www.bunavestire.org

14 decembrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, ON, M4T 2G2, tel./fax 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

 
    In aceasta scrisoare de vesti veti gasi doua materiale importante primite prin bunavointa realizatorilor www.greek-catholic.ro referitor la Ziua Mondiala a Tineretului Toronto 2002, pe care le-am amanat putin pentru a nu incarca prea mult scrisorile de vesti precedente. E vorba de:
    Desi ofertele de pelerinaj sunt din Romania si poate nu va intereseaza in mod direct vi le facem cunoscute pentru a-i putea informa si dumneavoastra pe cei interesati, subliniind ca e vorba de pelerinaj si nu de excursie.
    In partea dreapta aveti o imagine cu Sfantul Parinte purtand  jacheta cu simbolul ZMT 2002.
 
Preot Emil Jude
 
     Important: Calendarele bisericesti comandate de noi in Romania au sosit si le puteti cumpara duminica, dupa Sfanta Liturghie.

  
  
  

 
Cardinalul Stafford vorbeşte despre semnificaţia ZMT 2002
04.12.2001, Roma (ZENIT/Avvenire)
 
Cardinalul James Stafford tocmai s-a întors din Toronto "foarte bucuros" de pregătirile pe care le-a văzut acolo pentru Ziua Mondială a Tineretului din 2002. Ce lecţie va da Ziua Mondială a Tineretului? "O lecţie de toleranţă şi de exercitare a libertăţii într-un mediu pluralist - o lecţie foarte importantă după evenimentele din 11 septembrie", a spus preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici.
- Cum merg pregătirile pentru Ziua Mondială a Tineretului (ZMT)?
- Sunt foarte satisfăcut de munca depusă de Biserica din Canada. Pelerinajul cu crucea ZMT, pe care Papa a încredinţat-o tinerilor în 1985, trezeşte un mare entuziasm în toate Diecezele, implicând parohii, mişcări şi asociaţii, pe tineri şi pe familiile lor. Am văzut mulţi credincioşi plângând de emoţie şi de bucurie în timpul diferitelor celebrări. Am avut numeroase întâlniri cu autorităţile şi cu cei responsabili cu securitatea. Din acest punct de vedere am putut să văd de asemenea extraordinarul angajament cu care se lucrează în pregătirea evenimentului.
- Când spuneţi "securitate" imediat lumea se gândeşte la 11 septembrie. Afectează cumva această tragedie profilul întâlnirii de la Toronto?
- Am atins această problemă în multe dintre întâlnirile din ultima vreme, şi cred că după tot ce s-a întâmplat, ZMT este mai importantă ca oricând. Îmi amintesc un pasaj din profetul Ioil, în care Domnul spune: "Vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, şi fiii şi fiicele voastre vor profeţi, bătrânii voştri visuri vor visa iar tinerii voştri vedenii vor vedea". Sper să văd toate acestea verificate la Toronto.
- În ce sens?
- În sensul că, după 11 septembrie, este nevoie de o altă viziune asupra lumii. Cea de acum, veche, stagnantă, şi plină de ură şi violenţă, trebuie înlocuită cu o lume în care să domine pacea, caracterizată de speranţă, unde toţi pot trăi la un loc respectându-şi reciproc credinţele şi opiniile personale. Sunt sigur că în Toronto, Papa împreună cu tinerii vor oferi lumii această nouă viziune. Citind pasajul de la Ioil, sunt impresionat de faptul că vorbeşte tocmai despre visurile bătrânilor şi viziunile tinerilor. Într-adevăr, nu acest lucru s-a întâmplat cu bătrânul Papă şi ZMT din Roma?
- Apropo de Roma, ce moştenire au lăsat cei 2 milioane de tineri pentru Toronto?
.- În primul rând viziunea asupra unei Biserici deschise şi primitoare. Imaginea, simbolul Romei 2000, este Poarta Sfântă, adică Cristos însuşi. Această poartă este deschisă întotdeauna, pentru toţi oamenii, din întreaga lume. La Tor Vergata, în luna august a anului trecut, tinerii au trăit o experienţă directă a comunităţii şi a identităţii creştine. Mergând prin Diecezele italiene, ei au experimentat schimbul de daruri în credinţă.
- Se va repeta această experienţă şi la Toronto?
- Cu siguranţă, şi va fi un pas în plus pe drumul început în 1997 la Paris. Şi experienţa reconcilierii va fi repetată, precum la Roma la Circus Maximus. În plus, împreună cu liderii unor mişcări analizăm posibilitatea introducerii în program a unei rugăciuni de vindecare pentru tineret, în special din punct de vedere psihologic. (SE01-2284)
 

 

    Oferte de pelerinaj pentru ZMT Toronto 2002:

Cele oferte de pelerinaj sunt ale agenţiei "Credo Turism". Pentru mai multe informaţii puteţi contacta această agenţie la telefoanele: 01-3102463 sau 01-3192409 sau prin email la credo@pcnet.ro.

Oferta de 9 zile (650 USD):

22.07 Întâlnire la Aeroportul Internaţional Bucureşti - Otopeni. Zbor Bucureşti - Toronto.
Cazare şi cină Toronto.
23.07 Mic dejun. Toronto. Participare la Sfânta Liturghie de bun venit la Zilele Mondiale ale Tineretului, celebrată de Eminenţa Sa Cardinalul Aloysius Ambrozic, arhiepiscop de Toronto, la Palatul Expoziţiilor. Prânz. Program liber la dispoziţie.
Cazare şi cină Toronto.
24.07 Mic dejun. Participarea la catehezele oficiate de episcopii din întreaga lume, în diverse limbi, la sacramentele Reconcilierii şi la Sfânta Euharistie. Prânz. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale.
Cazare şi cină Toronto.
25.07 Mic dejun. Participarea la cateheze sacramente Reconcilierii şi Sfânta Euharistie. Prânz. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale.
Cazare şi cină Toronto.
26.07 Mic dejun. Participarea la cateheze, sacramente şi Sfânta Euharistie. Prânz. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale. Seara, se parcurge Calea Crucii pe Bulevardul Universităţii sau în biserici locale.
Cazare şi cină Toronto.
27.07 Mic dejun. Program religios. Prânz. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale. Pelerinaj în Downsview Park şi Noapte de Veghe, în prezenţa Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
Cazare şi cină Toronto.
28.07 Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie de închidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, celebrată de Sfântul Părinte la Downsview Park. Prânz. Program liber la dispoziţie.
Cazare şi cină Toronto.
29.07 Mic dejun. Opţional, in limita timpului disponibil, vizită la Cascada Niagara, plimbare pe Rainbow Bridge -Table Rock cu trecere prin parcul Regina Victoria pentru a admira părţile americane şi canadiene ale cascadei. Transfer la aeroport. Zbor Toronto - Bucureşti.
30.07 Sosire în Bucureşti. 

Servicii incluse:
 • cazări şi mese conform programului;
 • transport avion şi autocar;
 • transfer aeroport - hotel - aeroport;
 • transport public în Toronto;
 • asigurare medicală;
 • set de obiecte şi documentaţie pentru pelerini;
 • îndrumător spiritual - preot;
 • ghid autorizat.
   Preţul nu include:
 • taxa de viză;
 • intrările la obiectivele turistice;
 • programele opţionale.
Modalitatea de înscriere:
 • Data limită de înscriere: 01.03.2002;
 • Modalitata de plată. La înscriere se achită 200 USD iar restul, în două rate, după cum urmează: 50% până la 01.03.2002 şi 50% până la 25.05.2002.

NOTĂ: Locurile fiind limitate, înscrierile se sistează în momentul completării acestora.
Vizele se obtin cu trei luni inainte de data plecarii. 

Oferta de 14 zile (990 USD): QUEBEC - MONTREAL - OTTAWA - CASCADA NIAGARA -TORONTO

17.07 Întâlnire la Aeroportul Internaţional Bucureşti - Otopeni. Zbor Bucureşti - Québec.
Cazare Québec (hotel).
18.07 Mic dejun. Québec. Tur de oraş: Bazilica-catedrală Notre-Dame-de-Québec, Seminarul, Mănăstirea Hotel-Dieu, Mănăstirea Ursulinelor, Catedrala Anglicană Sf.Treime. După-amiază, vizitarea Bazilicii Ste. Anne de Beaupré, protectoarea Canadei, şi a Memorialului Sanctuarului, faimos loc de pelerinaj ce atrage anual peste un milion de pelerini. Apoi, vizită la Cascada Montmorency cu o cădere de apă de 90 m. Intrări opţionale.
Cazare Québec (hotel).
19.07 Mic dejun. Cap de la Madeleine: Sanctuarul Naţional, Bazilica octogonală "Fecioara Rozariului", Capela Votivă, Drumul Crucii. Montreal. Tur de oraş: Piaţa Armelor, Banca Montreal, Banca Regală a Canadei, Bazilica Notre Dame, Primăria, Vechiul Port, Castelul Ramezay. Intrări opţionale.
Cazare Montreal (hotel).
20.07 Mic dejun. Montreal. Tur de oraş: Bazilica-catedrală "Maria-Regina Lumii", Christ-Church, Muzeele de Arte Frumoase, de Arte Decorative şi de Artă Contemporană, Capela Sf. Iosif. Intrări opţionale.
Cazare Ottawa (hotel).
21.07 Mic dejun. Ottawa. Tur de oraş: Colina Parlamentului cu Edificiul Central, Edificiul de Est, Biblioteca, Parcul, Canalul Rideau, Centrul Naţional de Artă, Castelul Laurier, Bazilica Notre Dame, Galeria Naţională a Canadei, Muzeul Canadian al Civilizaţiilor. Opţional, plimbare cu vaporaşul pe Canalul Outaouais. După-amiază, vizitarea Upper Canadian Village, pitoresc muzeu al satului canadian din secolul XIX. Intrări opţionale.
Cazare Toronto (în familii).
22.07 Mic dejun. Toronto. Tur de oraş: Cartierul Lacului; Turnul CN, Complexul sportiv SkyDome, Complexul Portului, Fortul York, Piaţa Ontario. Opţional, Insulele din Toronto.
Cazare Toronto (în familii).
23.07 Mic dejun. Toronto. Participare la Sfânta Liturghie de bun venit la Zilele Mondiale ale Tineretului, celebrată de Eminenţa Sa Cardinalul Aloysius Ambrozic, arhiepiscop de Toronto, la Palatul Expoziţiilor. Prânz. Tur de oraş: Cartierul Financiar, Royal Bank Plaza, Curtea de Comerţ, Bursa din Toronto, Sala de Concerte "Ray Thomson", sediul Filarmonicii din Toronto. Intrări opţionale.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
24.07 Mic dejun. Toronto. Participarea la catehezele oficiate de episcopii din întreaga lume în diverse limbi, la Sacramentul Reconcilierii şi la Sfânta Euharistie. Prânz. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale. Tur de oraş: Cartierul Primăriei, Noua şi Vechea Primărie, Curtea Supremă din Ontario, Galeria de Artă din Ontario, Centrul de sculptură Henry Moore, vechile case. Intrări opţionale.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
25.07 Mic dejun. Toronto. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale. Prânz. Tur de oraş: oraşul vechi, York, Piaţa Sf. Laurenţiu, a doua Primărie, Galeriile Pieţii, Sala "Sf. Laurenţiu" şi primul Oficiu Poştal), Parcul Reginei, Parlamentul din Ontario, Muzeul de Artă Ceramică Gardiner. Intrări opţionale.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
26.07 Mic dejun. Toronto. Participarea la Festivalul Tineretului şi la activităţi sociale. Prânz. După amiază, vizită la Cascada Niagara; plimbare pe Rainbow Bridge - Table Rock, cu trecere prin Parcul Regina Victoria pentru a admira părţile americane şi canadiene ale cascadei. Opţional, plimbare pe Niagara cu vaporaşul "Maid of the Mist" şi/sau urcare în Turnul Skylon cu perspectivă panoramică unică asupra cascadei. Apoi plimbare Queenston - Fort George - Niagara on the Lake, sat pitoresc în stil englezesc. Opţional, plimbare pe Canalul Welland.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
27.07 Mic dejun. Toronto. Muzeul Regal de Artă din Ontario. Intrare opţională. Prânz. Pelerinaj la Downsview Park şi Noapte de Veghe în prezenţa Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
28.07 Mic dejun. Toronto. Participare la Sfânta Liturghie de închidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, celebrată de Sfântul Părinte. Prânz. Program liber la dispoziţie.
Cazare şi cină Toronto (în familii).
29.07 Mic dejun. Toronto. Transfer la aeroport. Zbor Toronto - Bucureşti.
30.07 Sosire în Bucureşti. 
Servicii incluse:
 • cazări şi mese conform programului;
 • transport avion şi autocar;
 • transfer aeroport - hotel - aeroport;
 • transport public în Toronto;
 • asigurare medicală;
 • set de obiecte şi documentaţie pentru pelerini;
 • îndrumător spiritual - preot;
 • ghid autorizat.
   Preţul nu include:
 • taxa de viză;
 • intrările la obiectivele turistice;
 • programele opţionale.
Modalitatea de înscriere:
 • Data limită de înscriere: 01.03.2002;
 • Modalitata de plată. La înscriere se achită 200 USD iar restul, în două rate, după cum urmează: 50% până la 01.03.2002 şi 50% până la 25.05.2002.
NOTĂ: Locurile fiind limitate, înscrierile se sistează în momentul completării acestora.
Vizele se obtin cu trei luni inainte de data plecarii.