www.bunavestire.org

16 noiembrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, Ontario, M4T 2G2, Canada
tel./fax 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

 

     In scrisoarea noastra de vesti din aceasta saptamana veti gasi urmatoarele subiecte:
Preot Emil Jude
    Biserica in care vom celebra pe viitor
 
    Duminica trecuta impreuna cu credinciosii parohiei prezenti la Sf. Liturghie am hotarat ca vom celebra pe viitor in biserica romano-catolica Our Lady of Perpetual Help situata aproximativ la intersectia strazilor Mount Pleasant si St. Clair East, adresa exacta fiind: 78 Clifton Road, Toronto, Ontario, M4T 2G2.   In data de 25 noiembrie 2001, incepand de la orele 12,30 vom celebra prima Sf. Liturghie in aceasta biserica cand ne vom ruga cu totii pentru binefacatorii care au ajutat parohia noastra de la inceput si pana in momentul de fata. 
    In duminica aceasta (18 noiembrie) cand vom sarbatori si "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" va fi ultima Sf. Liturghie in biserica greco-catolica slovaca de pe Shaw Street.
 
 

    
    A inceput Postul Craciunului  !
 
    Am intrat de ieri in perioada de pregatire sufleteasca ce precede sarbatoarea Nasterii Domnului, rastimp numit in mod obisnuit "Postul Craciunului" sau in Bisericile occidentale "Adventul".  Acest post dureaza 40 de zile, incepe la 15 noiembrie si se termina pe 24 decembrie si simbolizeaza asteptarea "celui promis", "Mesia" in tot Vechiul Testament.
    Postul Craciunului este in mod deosebit un post al asteptarii si al bucuriei venirii in lume a Mantuitorului nostru Isus Hristos, timp in care mai mult decat pana acum trebuie sa ne preocupam de cele spirituale. Trebuie spus ca postul (abtinerea de la anumite alimente) este necesar dar nu suficient. Postim fiecare atat cat este posibil (un minim ar fi cel putin miercurile si vinerile fara mancare cu carne), putem renunta in acest timp si la ceva ce ne place dar nu ne este strict necesar. Acestea trebuie facute impreuna cu o rugaciune mai intensa, participarea in fiecare duminica la Sf. Liturghie, curatirea sufleteasca prin Spovedanie in care lasam tot ce a fost rau in urma noastra si nu in ultimul rand ajutorul dat celor care sunt in greutati (sufletesti sau materiale), fie ca se afla in imediata noastra apropiere sau nu.
    In post trebuie sa fim mai buni, mai iertatori si mai generosi decat oricand.