www.bunavestire.org

29 noiembrie 2001

78 Clifton Road, Toronto, ON, M4T 2G2, tel./fax 416-443-8796

Sf. Liturghie o celebram in fiecare duminica de la orele 12.30

    Doresc sa folosesc ocazia acestei scrisori de vesti de dupa prima noastra Liturghie in biserica Our Lady of Perpetual Help, in primul rand pentru a multumi credinciosilor comunitatii noastre pentru tot ce au facut pana acum pentru binele Bisericii. Multumirile le adresez tuturor fara a aminti pe cineva in mod special pentru ca lista ar fi prea lunga si cei mai multi doresc sa ramana anonimi, (unii au ramas anonimi si pentru mine). In mod sigur fara eforturile dumneavoastra, ajutand fiecare in diferite aspecte, nimic nu s-ar fi realizat. Unii poate, credeti ca ati facut putin si aceste randuri nu vi se adreseaza, nu uitati insa ca in acest moment avem cu adevarat o parohie deoarece v-ati unit puterile cu totii, si cand a fost usor si cand a fost greu. 
    Dumnezeu sa va rasplateasca si pe viitor stradania si sa va daruiasca binecuvantarile Sale!
Preot Emil Jude
 
     In scrisoarea noastra de vesti din aceasta saptamana veti mai gasi:
  •  1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei
  •  Ziua Mondială a Tineretului 2002  ( news.greek-catholic.ro)
  •  Invitatie la Concert de Craciun

 
        1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei
 
 
    In fiecare an de 1 decembrie romanii de pretutindeni sarbatoresc "Unirea cea mare" a Transilvaniei cu Romania ce este totodata  sarbatoarea nationala a Romaniei.
    Ziua de 1 decembrie este si pentru noi prilej de a ne aminti de inaintasii nostri care au luptat pentru libertatea si unitatea poporului roman. Dupa cum stiti o mare contributie a avut si Biserica Romana Unita cu Roma Greco-Catolica. Ii amintim doar pe episcopul Inochentie Micu-Klein, pe membrii "Miscarii Memorandiste", pe participantii la "Marea Adunare de la Blaj" din 3-15 mai 1848, unde pentru prima data s-a strigat "vrem sa ne unim cu Tara", pe membrii "Partidului National Roman" in frunte cu Iuliu Maniu, si nu in ultimul rand pe participantii la "Marea Adunare Nationala" de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918 unde marele nostru episcop Iuliu Hossu, cardinalul de mai tarziu a citit "Proclamatia de unire cu Romania".
    Se cuvine ca si noi cei din diaspora sa dam cinstea cuvenita acestui eveniment, multumind lui Dumnezeu si rugandu-ne pentru martirii nostri. In acest sens duminica 2 decembrie, dupa ora 2 pm, suntem cu totii invitati sa luam parte la Tedeumul organizat in onoarea acestei zile. Vom fi alaturi in rugaciune Bisericile Romanesti Greco-Catolica si Ortodoxa, asa cum am fost alaturi si la Alba-Iulia. Tedeumul va avea loc in biserica Anglicana St. Timothy (Yonge St. & Yonge Bld.), 100 Old Orchard Grove, Toronto, unde celebreaza Parohia Ortodoxa Sf. Ioan Evanghelistul. Imediat dupa incheierea Sf. Liturghii de duminica vom pleca sa ne intalnim in rugaciune cu ceilalti romani.
 

 

   Ziua Mondială a Tineretului 2002                                           

Următoarea Zi Mondială a Tineretului 2002 este tot mai aproape de noi. Vă amintim că Scrisoarea Sfântului Părinte pentru acest eveniment este disponibilă în limba română la adresa următoare:

www.greek-catholic.ro/media/biblioteca/documente.asp?id=33

 

    O carte pentru pregătirea spirituală pentru ZMT 2002
26.11.2001, Ottawa (ZENIT)

O carte recent lansată este menită să ajute grupurile de tineri să se pregătească pentru Ziua Mondială a Tineretului din Toronto. "Sarea şi lumina: pregătire pentru ZMT 2002" a fost produsă în colaborare de Biroul Naţional pentru ZMT şi respectiv de Biroul pentru Cateheză din Quebec, fiind publicată simultan în engleză şi franceză, la editura Novalis.

Cartea a fost scrisă pentru a răspunde numeroaselor cereri de sprijinire a pregătirii grupurilor care doresc să participe la anul, între 23 şi 28 iulie, la Ziua Mondială a Tineretului. "Sarea şi lumina" este o invitaţie adresată tinerilor de a se îmbarca într-o călătorie spirituală. Cu opt luni înainte de eveniment, grupurile se pot pregăti studiind câte un capitol pe lună.

Arhiepiscopul Luigi Ventura, Nunţiul Apostolic în Canada, a fost joia trecută gazda lansării cărţii, la Nunţiatura din Toronto. La eveniment au participat toate personajele cheie în organizarea ZMT 2002: Cardinalul James Francis Stafford, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici; pr. bazilian Thomas Rosica, director naţional şi şef al Biroului pentru ZMT 2002; sr. Francine Guilmette, FMA, director asociat al evenimentului; pr. Serge Comeau, coordonator cu cateheza al ZMT 2002 şi autor principal al cărţii "Sarea şi lumina"; şi Michael O`Hearn, de la editura Novalis.

ZMT 2002 va reuni mii de tineri catolici din peste 100 de ţări, pentru a se întâlni unii cu alţii, şi toţi împreună cu Papa. Evenimentul este prezentat pe situl www.wyd2002.org. Pentru a comanda cartea se poate trimite un email la adresa: novalis@interlog.com. (SE01-2222)


    Invitatie la Concert de Craciun

    Urmatorul anunt l-am primit acum cateva zile, fiind o surpriza pentru ca venea din partea doamnei Diane Kruger avocata ce s-a ocupat foarte bine de unele aspecte legale ale parohiei. Surpriza consta in faptul ca invitatia se refera la debutul dansei ca membru al corului in prima jumatate a spectacolului si ca solist in a doua jumatate. In continuare veti gasi o parte din anuntul original:   

The New School of Classical Vocal Studies, Toronto, presents the opera of Gian Carlo Menotti:

Amahl and the Night Visitors

Du Maurier Theatre - Harbourfront Centre

December 14 -15,    2pm    8pm

General Admission - $25.00

Students/Seniors - $17.50

For groups of 10 or more the price is $20.00 a ticket.

For tickets call 416 929-5563 or 416 944-2550

“Amahl and the Night Visitors” is one of the most popular of American operas. The Gian Carlo Menotti's work is performed throughout the country every Christmas season, since 1951