Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

*|MC:SUBJECT|*


   BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ   BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION

Scrisoarea de Veşti 14 Iunie, 2020

Duminica a 2-a după Rusalii

Lăudat fie Isus!

Iubiți credincioși se împlinesc aproape 3 luni de când am fost nevoiți să închidem Bisericile pentru a înceta răspândirea noului tip de coronavirus. Săptămâna aceasta așa cum probabil deja știți premierul provinciei Doug Ford a permis redeschiderea Bisericilor cu ocuparea acestora până la 30% din capacitate. Un lucru care nu poate decât să ne umple de bucurie acum că putem în sfârșit să ne întoarcem la celebrările în Biserică.

Trebuie notat că pe teritoriul Arhidiecezei romano-catolice de Toronto, unde slujim și noi acest lucru se va întâmpla gradual pentru ca revenirea în Biserici să poată fi făcută respectând norme de igienă stricte impuse de împiedicarea răspândirii virusului.

Așadar duminica aceasta nu vom celebra cu credincioși pentru a pregăti deschiderea Bisericii în condiții de siguranță.

Așa cum vă spuneam în urmă cu câteva săptămâni redeschiderea se va întâmpla, dar lucrurile vor fi diferite de cum am fost obișnuiți.

Mai jos am încerc  expun lucrurile care vor trebui respectate odată cu redeschiderea Bisericii.

  • Orarul de celebrare va rămâne neschimbat, astfel în fiecare duminică vom celebra Sfânta Liturghie începând cu ora 12.30. Biserica va trebui să fie dezinfectată înainte și după Sfânta Liturghie. Parohia noastră gazdă ne va oferi materialele pentru dezinfecție. Înaintea Sfintei Liturghii Biserica va fi dezinfectată de un grup de voluntari ai parohiei romano-catolice, dar după Sfânta Liturghie, va trebui să avem un grup organizat ce se va ocupa de dezinfectare.
  • În Biserică vor trebui respectate normele de distanțare socială. Astfel dacă nu sunteți persoane ce locuiesc în aceeași casă va trebui să păstrați 2 metri distanță față de ceilalți. Pentru o cât mai bună evidență a celor prezenți, cu scopul trasabilității virusului vom avea nevoie de o evidență a celor prezenți la Sfânta Liturghie.
  • Va fi nevoie purtați mască la Biserică. Nu vor fi  necesare mănuși, având la dispoziție dezinfectant. Pentru a veni la Sfânta Împărtășanie vom folosi culoarul din mijloc iar înapoi în bănci ne vom întoarce folosind culoarele laterale.
  • La încheierea Sfintei Liturghii se va ieși direct din Biserică, sala parohiei nefiind folosită cel puțin momentan. Ieșirea se va face începând cu rândurile din spate, până în față.
  • Din păcate nu vom putea să rămânem pentru tradiționalele momente de socializare.
După cum vedeți sunt foarte multe lucruri schimbate din modul tradițional în care am fost învățați să venim la Biserică și  cum trebuie să ne comportăm. Viețile noastre vor încerca să reintre într-un ciclu al normalității, dar o normalitate ce momentan trebuie să trăiască având grijă ca acest virus să se răspândească cât mai puțin.

Pentru a implementa aceste norme în Biserică vreau să vă reamintesc că avem nevoie de oameni care să ne ajute. Cu noile forme de organizare fiecare dintre noi va fi nevoit să facă ceva. Acum, mai insistent ca niciodată vă cer ajutorul pentru că dacă nu vom reuși să controlăm fluxul de persoane și să respectăm ordinea în Biserică vom putea ajunge până la imposibilitatea de a celebra Sfânta Liturghie.

Așa cum am mai spus, momentan doar ne pregătim de deschiderea Bisericii, neavând o dată foarte clară. Ce vă pot confirma este faptul că prin intermediul Scrisorii de Vești și a website-ului veți reuși să aflați cele mai noi informații. Vă îndemn încă odată să vă abonați dacă nu ați făcut-o. Acest lucru se poate face foarte simplu la adresa: http://www.bunavestire.org/scrisori-de-vești-buletine-parohiale/

Duminica 2-a după Rusalii

Duminică 14 iunie începând cu ora 12:30 vom transmite din nou Sfânta Liturghie pe mijloacele tradiționale, YouTube și Facebook.

YouTube Live


Facebook Live

Evanghelia acestei duminici este despre chemarea primilor Apostoli, Evanghelia fiind de la Matei (4, 18-23).

Pe când umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El. Şi de acolo, mergând mai departe, a văzut alţi doi fraţi, pe Iacov al lui Zevedeu şi pe Ioan fratele lui, în corabie cu Zevedeu, tatăl lor, dregându-şi mrejele şi i-a chemat. Iar ei îndată, lăsând corabia şi pe tatăl lor, au mers după El. Şi a străbătut Iisus toată Galileea, învăţând în sinagogile lor şi propovăduind Evanghelia împărăţiei şi tămăduind toată boala şi toată neputinţa în popor.


www.bunavestire.org

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward