Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

*|MC:SUBJECT|*


   BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ   BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION

Scrisoarea de Veşti 21 Iunie, 2020

Redeschiderea Bisericii

Lăudat fie Isus!

Dragi credincioși, după multă vreme în care am fost nevoiți să evităm activitățile de socializare, Bisericii i-a fost permis din nou accesul credincioșilor. Respectând normele de sănătate impuse de perioada de pandemie în care suntem vom putea relua celebrările. În Toronto s-a făcut o deschidere graduală a Bisericilor Catolice, săptămâna trecută fiind deschise parțial pentru cult privat, urmând ca din această duminică (21 iunie) să fie deschise pentru celebrările publice.

Așadar din această duminică vom reveni la programul de celebrări normal, dar cu restricții conform perioadei în care ne aflăm. În rândurile ce urmează voi face o prezentare a modului în care vom avea nevoie să pregătim venirea la Biserică cât și modul în care va trebui să ne comportăm în Biserică.

Capacitatea Bisericii noastre, raportată la numărul de credincioși pe care îi așteptăm nu ar trebui să ne creeze probleme pentru a putea respecta distanța cerută de 2 metri între cei care nu stau în aceeași locuință. Pentru cei din aceeași familie această distanță nu este necesară.

Nu vom folosi un sistem de bilete pentru accesul credincioșilor, momentan, dar vă încurajez să veniți la timp la Sfânta Liturghie. Începând de săptămânile viitoare probabil vom fi nevoiți să încuiem ușile Bisericii după începerea Sfintei Liturghii.

Dacă faceți parte din categoria de persoane ce prezintă risc ridicat la noul tip de coronavirus (vârstă înaintată, tensiune arterială, diabet și alte boli care v-au slăbit imunitatea), vă îndemn cu stăruință să rămâneți pentru moment acasă. Vom continua să transmitem celebrarea Sfintei Liturghii online.

  • Înainte de a veni la Sfânta Liturghie sunteți încurajați să vă verificați temperatura. Cei care veți avea mai mult de 37,5 grade sunteți rugați să nu participați la Sfânta Liturghie.
  • Intrarea în Biserică va fi permisă doar pe intrarea principală. Vom avea nevoie de cel puțin 2 voluntari pentru a îndruma credincioșii. Va trebui ca toți credincioșii să se așeze în Biserică în ordinea sosirii ocupând băncile din față, doar în locurile marcate. De asemenea vă încurajăm să purtați mască, la intrare fiind disponibil dezinfectant. Utilizarea băilor va fi de asemenea restricționată.
  • Va fi nevoie purtați mască la Biserică. Nu vor fi  necesare mănuși, având la dispoziție dezinfectant. Pentru a veni la Sfânta Împărtășanie vom folosi culoarul din mijloc iar înapoi în bănci ne vom întoarce folosind culoarele laterale.
  • Nu vom avea buletine ce să fie distribuite, de asemenea coșurile de colectă vor fi disponibile la intrarea și ieșirea din Biserică, pe parcursul Sfintei Liturghii neavând colectă.
  • La încheierea Sfintei Liturghii vom ieși în ordinea inversă a intrării, astfel rândurile din spate vor ieși primele.
Vom avea nevoie de cel puțin 4 persoane care să ne ajute cu dezinfecția de la sfârșitul Sfintei Liturghii. Mai jos veți găsi un video informativ despre dezinfecție.

După cum vedeți revenirea la Biserică nu se desfășoară în condițiile tradiționale. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să fim implicați în acest proces, să depunem efortul pentru a se desfășura cât mai bine. Fiecare dintre noi purtăm responsabilitatea pentru aproapele nostru.Așadar din această duminică vom reveni la programul de celebrări normal, dar cu restricții conform perioadei în care ne aflăm. În rândurile ce urmează voi face o prezentare a modului în care vom avea nevoie să pregătim venirea la Biserică cât și modul în care va trebui să ne comportăm în Biserică.

Pentru ca duminică să fim pregătiți vom avea nevoie de cel puțin 7 voluntari:

  • 2 persoane care vor fi la intrarea și la ieșirea din Biserică.
  • 4 persoane (cel puțin) care ne vor ajuta la dezinfectarea Bisericii după încheierea Sfintei Liturghii
  • 1 persoană pentru a pregăti un tabel cu cei prezenți la Sfânta Liturghie (cu scopul trasabilității).
Avem nevoie de ajutorul și implicarea dumneavoastră, iar dacă duminică intenționați să veniți la Sfânta Liturghie, vă rog să considerați implicarea în organizare. Cei care puteți ajuta duminica aceasta vă rog dați un reply Scrisorii de Vești sau puteți confirma la telefonul Misiunii 416 443 8796 ext. 3.

Suntem cu toții împreună în aceste momente dificile. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne întărească și să ne păstreze sănătoși în aceste zile de încercare.

Pr. Ionel M

Duminica 3-a după Rusalii

Duminică 21 iunie vă așteptăm la Sfânta Liturghie începând cu ora 12.30. Pentru cei care nu vor putea veni vom transmite mai departe pe internet.

YouTube Live


Facebook Live

Evanghelia acestei duminici este de după evanghelistul matei (6, 22-33)

Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult! Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele? Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.


www.bunavestire.org

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward