Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

*|MC:SUBJECT|*


   BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ   BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION

Scrisoarea de Veşti 2 August, 2020

Duminica 9-a după Rusalii

Ninth Sunday after Pentecost

YouTube Live


Facebook Live

2 August 2020
Sfântul Rozar – 12.00 – Holy Rosary
Sf. Spovedanie – 12.00 – Reconciliation
Sfânta Liturghie – 12.30 – Divine Liturgy
 
Buletinul Duminical / The Sunday bulletin:

Schimbarea la față a Domnului nostru Isus Hristos

Transfiguration of the Lord

Joi / Thursday 6 August 2020
Sfânta Liturghie – 19.00 – Divine Liturgy
 
Buletinul Sărbătorii / The Feast’s bulletin

Revenirea în Biserică
 
Dragi credincioși, a trecut mai bine de o lună de la redeschiderea Bisericii după o perioadă în care ne-a fost recomandat să rămânem pe cât posibil izolați pentru a înceta răspândirea cât și pentru a ne feri de noul tip de coronavirus. 
 
Redeschiderea Bisericii a fost făcută cu precauție. Ceea ce am învățat în ultima lună este că respectând sfaturile autorităților, Biserica a devenit un spațiu în care putem să revenim în siguranță. Eu vreau să reiterez îndemnul de a reveni aici cu încredere. 
 
Am primit cu bucurie răspunsuri pozitive referitoarea la celebrarea online și faptul că a fost necesară și utilă pe perioada pandemiei. Într-adevăr a fost necesară transmisia online și faptul că am putut-o face ne-a fost de un real folos pentru a rămâne în legătură cu dumneavoastră, însă structura celebrărilor liturgice și sacramentalitatea Bisericii ne cer prezența fizică. Dacă am ascultat Evangheliile ultimelor duminici vedem cum Hristos a vindecat oamenii care veneau la el. Ni se vorbește de multe forme de vindecare pe care Mântuitorul le face celor care suferă de boli trupești, dar insistând întotdeauna pe curățarea sufletului. Biserica este Casa Domnului în care venim și noi să ne vindecăm, locul în care cu toate slăbiciunile noastre ne prezentăm și primim vindecare. Sacramentele și celebrările liturgice sunt pansamentul nostru pentru sufletul păcătos, pentru moralul slăbit și chiar și pentru trupul care este înfricoșat de virusul ce ne-a schimbat viețile pe care deși nu îl vedem cu ochiul liber, ne afectează viețile. 
 
Duminica aceasta la Evanghelie îl vom vedea pe Mântuitorul Hristos venind la ucenici în mijlocul unui moment neprielnic pe mare. Domnul vine într-un moment de disperare al Apostolilor și le oferă curaj și încredere. Putem privi la acest tablou al momentului în care Isus umblă pe mare și să ne dăm seama că suntem și noi precum ucenicii , înfricoșați de un vânt care ne este potrivnic, dar încredințându-ne viața lui Dumnezeu și mergând alături de el în drumul nostru vom izbândi.
 
Bunul Dumnezeu să ne călăuzească pașii în aceste vremuri de încercare pentru a ne întări.

RECOMANDĂRI PENTRU PARTICIPAREA LA SFÂNTA LITURGHIE
 
 • Conform reglementărilor actuale din Toronto, purtarea măștii este obligatorie în Biserică.
 • Pentru Duminica aceasta avem nevoie de cei 2 voluntari care să întâmpine credincioșii la intrarea în Biserica.
 • Înainte de a veni la Sfânta Liturghie sunteți încurajați să vă verificați temperatura. Cei care veți avea mai mult de 37,5 grade sunteți rugați să nu veniți la biserică.
 • Accesul în Biserică va fi permis doar pe intrarea principală. Va îndemn să urmăriți instrucțiunile celor de la intrare. Va trebui să vă așezați în Biserică în ordinea sosirii ocupând băncile din față, doar în locurile marcate. De asemenea vă încurajăm să purtați mască, la intrare fiind disponibil dezinfectant. Utilizarea băilor va fi de asemenea restricționată.
 • Sala parohiei și anexele sunt inaccesibile.  
 • Pentru a veni la Sfânta Împărtășanie vom folosi culoarul din mijloc iar înapoi în bănci ne vom întoarce folosind culoarele laterale.
 • Nu vom distribui buletine, de asemenea coșurile de colectă vor fi disponibile la intrarea și ieșirea din Biserică, pe parcursul Sfintei Liturghii neavând colectă.
 • La încheierea Sfintei Liturghii vom ieși în ordinea inversă a intrării, astfel rândurile din spate vor ieși primele.
Vom avea nevoie de cel puțin 4 persoane care să ne ajute cu dezinfecția de la sfârșitul Sfintei Liturghii. Mai jos veți găsi un video informativ despre dezinfecție.
 
În fiecare duminică vom avea nevoie de cel puțin 7 voluntari:
 • 2 persoane care vor fi la intrarea și la ieșirea din Biserică.
 • 4 persoane (cel puțin) care ne vor ajuta la dezinfectarea Bisericii după încheierea Sfintei Liturghii
 • 1 persoană pentru a pregăti un tabel cu cei prezenți la Sfânta Liturghie (cu scopul trasabilității).
 


www.bunavestire.org

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward