Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

Hristos a înviat!

Celebrările și majoritatea activităților publice rămân suspendate în cadrul Misiunii noastre și în toate bisericile catolice din Toronto. Sfânta Liturghie va fi celebrată și transmisă pe mijloacele media pentru credincioși.

A trecut ceva vreme de când suntem nevoiți, pentru a înceta evoluția virusului COVID-19, să reducem cât se poate activitățile sociale. Biserica la rândul ei păstrează inițiativa de a nu celebra momentan public. Nu se știe când și în ce condiții vom relua celebrările. Este o perioadă în care am fost nevoiți să învățăm lucruri noi și să implementăm lucruri noi.

Activitatea publică a Misiunii este oprită, dar asta nu înseamnă că activitatea să pastorală încetează. Sunt multe activități care sunt făcute în măsură în care situația ne permite.

Așa cum am amintit-o și la începutul acestei crize vă sunt la dispozițile. Puteți suna la numărul parohiei, 416 443 8796, puteți folosi formularul de contact de pe website sau cei care sunteți înscriși la Scrisoarea de Vești puteți da un reply acesteia.

Cei care simt nevoia mă pot contacta pentru Sfânta Spovada, asemenea și pentru urgențe, Sacramentul Maslului sau Sfânta Euharistie. Pentru cei care doresc să programeze Botez sau Căsătorie, putem pregăti aceste Sacramente și de asemenea putem să explorăm datele disponibile. În cazul în care se pune problema unei Înmormântări, aceasta poate fi celebrată, dar trebuie ținut cont de câteva restricții impuse la nivel administrativ. Momentan o înmormântare se poate desfășura doar cu 5 participanți plus preot.

Ședințele Consiliilor Pastoral și Adminstrativ-Financiar sunt suspendate, de asemenea pelerinajul pe care îl aveam programat pentru data de 30 mai a fost anulat, anul acesta Sanctuarul de la Midland fiind închis pelerinajelor pentru grupuri. Cei care doresc să viziteze, atunci când situația o va permite, pe cont propriu, o pot face la locul nostru tradițional de pelerinaj.

Pe parcursul acestor săptămâni am învățat cât poate fi de important site-ul, Scrisoarea de Vești săptămânală, sau pagina de Facebook. Vreau să le mulțumesc celor care ne-au ajutat să avem un site prezentabil și editorului Scrisorii de Vești, elemente ce în aceste timpuri s-au dovedit sursa cea mai importantă în a păstra legătură cu dumneavoastră. Vă îndemn pe cei care nu sunteți abonați la Scrisoarea de Vești și luați informațiile de pe website să folosiți funcția de abonare (https://www.bunavestire.org/scrisori-de-vești-buletine-parohiale/). Acest email vine o singură dată pe săptămână cu foarte rarele excepții în care trimitem pentru a semnala un eveniment extraordinar.

Formatul folosit pentru emailul săptămânal, pe parcursul acestei perioade de pandemie am preferat să îl schimb în unul mai familial pentru a sublinia faptul că în Biserică suntem o familie și pentru a transmite un mesaj de încurajare. Referitor la conținut și mesaj, va îndemn în măsură timpului pe care îl aveți să oferiți un feed-back, pentru a putea îmbunătăți calitatea conținutului.

 

Duminica a 4-a a Sfintelor Paşti

Duminica aceasta este cea de a 4-a duminică a Paștilor, iar în cadrul fragmentului Evanghelic descoperim întâlnirea Mântuitorului Hristos cu slăbănogul din Scăldătoarea din Vitezda.

Sfânta Liturghie va fi transmisă pe canalele tradiționale de Facebook și Youtube, adresele acestora găsindu-se mai jos:

https://www.facebook.com/Bunavestire.Toronto/live/

https://youtu.be/hZUvvqmK1h8


Evanghelia acestei duminici este de la Ioan, 5, 1-15.

În zilele acelea era o sărbătoare a iudeilor şi Isus S-a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreieşte se numeşte Vitezda, având cinci pridvoare. În acestea zăceau mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare şi tulbura apa şi cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ţinut. Şi era acolo un om, care era bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus, văzându-l pe acesta zăcând şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: Voieşti să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. Isus i-a zis: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă. Şi îndată omul s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul tău şi umblă? Iar cel vindecat nu ştia cine este, căci Isus se dăduse la o parte din mulţimea care era în acel loc. După aceasta Isus l-a aflat în templu şi i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău. Atunci omul a plecat şi a spus iudeilor că Isus este Cel ce l-a făcut sănătos.