Annunciation Byzantine Romanian Catholic Mission

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolica | Misiunea Bunavestire Toronto | 416 443 8796

Logo - Copy

78 Clifton Rd

admin@bunavestire.org

*|MC:SUBJECT|*


   BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ   BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION

Scrisoarea de Veşti 31 Mai, 2020

Duminica Rusaliilor

Lăudat fie Isus!

Dragi credincioși, odată cu vremea plăcută de afară speranța noastră de a izola virusul care ne-a tulburat viețile începe crească. Bisericile continuă să rămână închise cultului public, dar autoritățile ierarhice explorează opțiunile ce ne pot ajuta redeschidem într-un mod cât mai sigur. Schimbarea mesajului de bucurie Pascal ne confirmă de asemenea încheierea unei perioade din calendarul bisericesc, Sărbătoarea Învierii Mântuitorului. Atunci când spuneam despre timpurile liturgice vă ziceam că acest timp este numit Penticostar, numele venind de la cele 50 de zile dintre perioada Învierii și Coborârea Spiritului Sfânt. Este vorba de mai mult de 50 de zile, dar toate evenimentele celebrate sunt legate de această durată.

Mai jos veți găsi prezentată o listă cu întrebări și răspunsuri ce au fost adresate la nivel local cel mai des de credincioșii catolici din zona Toronto.

Deși nu poate fi oferită o dată concretă pentru cînd se vor deschide Bisericile, Arhidieceză Romano-Catolică din Toronto ne prezintă modul minuțios prin care pregătește aceasta.

Una dintre ultimele apeluri din mesajul de mai sus ne amintește de nevoia de voluntari pe care o vom avea odată cu redeschiderea. În cazul comunității noastre această nevoie s-a simțit într-un mod mai acut desfășurând activitățile întotdeauna cu un număr limitat de voluntari, aceștia din urmă fiind deseori copleșiți de volumul de efort depus. Pentru momentul redeschiderii va fi mare nevoie de ajutor în diverse activități de coordonare și probabil pe alte planuri ce le vom stabili odată ce vom știi mai multe lucruri. 

Duminica aceasta vom celebra sărbătoarea Rusaliilor. În celebrarea Coborârii Spiritului sfânt vedem entuziasmul pe care Apostolii l-au avut atunci când au predicat cuvântul Evangheliei, fiind atât de mare încât prin Botez în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete (Fap 2, 41). La o astfel de fervoare suntem și noi chemați în viața noastră de creștini.

Un alt exemplu pe care îl celebrăm săptămâna aceasta și care arată cât de mult suntem chemați să iubim Biserica este exemplul oferit de sărbătoarea Pomenirii Episcopilor Martiri, în care ne rugăm celor 7 episcopi români morți cu moarte de martir pentru credința lor în timpul regimului comunist. Sfințenia este vocația fiecăruia dintre noi, fiind chemați prin Sacramentul Botezului să răspundem cu un DA hotărât chemării Mântuitorului.

Duminica Rusaliilor

Duminică 31 mai vom celebra Sfânta Liturghie din ziua de Rusalii începând cu ora 12.30

Continuăm să transmitem celebrarea Sfintei Liturghii pe canalele de YouTube și Facebook:


Facebook Live

Evanghelia zilei de Rusalii este de la Evanghelistul Ioan (7, 37-53; 8, 12)

Iar în ziua cea din urmă – ziua cea mare a sărbătorii – Isus a stat între ei şi a strigat, zicând: dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. Iar aceasta a zis-o despre Spiritul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El. Căci încă nu era dat Spiritul, pentru că Isus încă nu fusese preamărit. Deci din mulţime, auzind cuvintele acestea, ziceau: cu adevărat, Acesta este Proorocul. Iar alţii ziceau: Acesta este Cristosul. Iar alţii ziceau: nu cumva din Galileea va să vină Cristos? N-a zis, oare, Scriptura că Cristos va să vină din sămânţa lui David şi din Betleem, cetatea lui David? Şi s-a făcut dezbinare în mulţime pentru El. Şi unii dintre ei voiau să-L prindă, dar nimeni n-a pus mâinile pe El. Deci slugile au venit la arhierei şi farisei, şi le-au zis aceia: de ce nu L-aţi adus? Slugile au răspuns: niciodată n-a vorbit un om aşa cum vorbeşte Acest Om. Şi le-au răspuns deci fariseii: nu cumva aţi fost şi voi amăgiţi? Nu cumva a crezut în El cineva dintre căpetenii sau dintre farisei? Dar mulţimea aceasta, care nu cunoaşte Legea, este blestemată! A zis către ei Nicodim, cel ce venise mai înainte la El, noaptea, fiind unul dintre ei: nu cumva Legea noastră judecă pe om, dacă nu-l ascultă mai întâi şi nu ştie ce a făcut? Ei au răspuns şi i-au zis: nu cumva şi tu eşti din Galileea? Cercetează şi vezi că din Galileea nu s-a ridicat prooroc. Şi s-a dus fiecare la casa sa. Deci iarăşi le-a vorbit Isus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.

Pentru Sfânta Liturghie de marți 2 iunie 2020 am fost invitați să celebrăm Sfânta Liturghie în Sanctuarul Martirilor canadieni de la Midland. Sperăm să nu întâmpinăm probleme tehnice și să putem transmite Sfânta Liturghie după orarul obișnuit, adică marți 2 iunie ora 7.00 PM.

Facebook Live


www.bunavestire.org

Share Share

Tweet Tweet

Forward Forward